2010. január 6., szerda

A KEZDETEKTŐL




Rob szemszöge:


2007 ősze van.Ma felhívott Stephanie Ritz,hogy valami Twilight című könyvből fog készülni egy film ahonnan a rendező felhívta őt,hogy én nem tudnék-e részt venni a castingon.Erre mondtam Stephanie-nek:
-Jó csinálok egy videót a szobatársammal ,és majd azt elküldöm.
Gondoltam magamba,hogy majd az elég lesz.Neki is láttunk a barátommal.Először elpróbáltuk a biológia termi jelenetet aztán elindítottuk a kamerát és élesbe ment:
-Edward Cullennek hívnak,múlt héten nem volt alkalmam bemutatkozni.Te biztosan Bella Swan vagy.
-Honnét tudod,hogy így hívnak?-hát ez elég vicces volt,mert a srác elkezdett lányként beszélni ls mozogni,én meg alig bírtam megállni röhögés nélkül.Persze neki könnyű volt,mert ő nem látszott a kamerába hanem mögötte állt.
-Jobban szereted ha Isabellábak hívnak?
-Nem édes akárhogy hívhatsz.Neked Pamela Anderson is lehetek.
Erre elkezdtem nevetni
-Te állat!
-Nem baj,majd később kivágjuk.
Remélem nem felejti el kivágni,de mondjuk az is kitelne tőle, hogy direkt így küldje el ez a vadmarha.
-Na folytassuk.-mondtam.
-Oké.-mondta a csávó.- Nem a Bellát jobban szeretem.
Végig felvettük a jelenetet a kicsengetési részig.
Aztán még rögzítettünk még pár jelenetet, és mire végeztünk már beesteledett, a lakótársam leült és hozzálátott,hogy megvágja a felvételt. Majd azon gndolkoztam, hogy mi lenne ha személyesen mennék el a castingra? Legalább még lenne rá esélyem, hogy találkozzak Kristen Stewarttal is.Nagyon jó benyomást tett az "Út a vadonban" című filmjében.Ez volt az egyik dolog amiért megcsináltam a felvételt.

Másnap reggel felhívtam Stephanie-t:
-Szia Stephanie!-mondtam.
-Helló!
-Megcsináltam a felvételt a Twilighthoz.
-Óhh,ez nagyszerű!! Ma el tudnád nekem küldeni?-kérdezte izgatottan.
-Persze,el, de mit szólnál hozzá ha inkább személyesen mennék el a castingra?-vártam a válaszát hátha beleegyezik, és erre nem nagyon kellett sokat várni.
-Oké-oké.Tényleg az lenne a legjobb, mert a személyes megjelenés többet jelent mint egy felvétel ez így van.Rendben,akkor ma megveszem neked a repüőjegyet és ma vagy legkésőbb holnap meg is fog érkezni.-lelkesedve felelte.
-Kösz szépen,akkor várni fogom.-feleltem.
-Na most mennem kell elintézni valamit,de aztán egyből megveszem neked a repjegyet és küldöm is.
-Oké,nem tartalak fel.Még egyszer nagyon köszönöm.
-Szia,szívesen.
-Szia.
Letettem a telefont,elmentem gitározni mivel ez mindig lekötött.Majd eszembe jutott a felvétel amit csináltunk a kamerával.Nem volt otthon a a barátom, így belenéztem.Nem mertem akkor belenézni amikor ő is itthon volt mert még valami nagyképű,önimádó parasztnak is lehordana,aki csak állandóan magát nézi, de ez cseppet sem volt igaz,sőt.....
Elindítottam a felvételt a dvd-n,nézem-nézem erre látom,hogy ez a vadmarha nem vágta meg.Szinte gondoltam,meg akart szivatni,hogy nem vágja ki a hülyülését,még szerencse, hogy küldtem el elég szégyen lett volna,ha miután elküldtem azután mesélte volna el ez a hülye,hogy akart velem cseszni.
-Na csak jöjjön haza!!!!!

Másnap reggel meg is jöttek a jegyek amit Stephanie vett nekem.Gondoltam nincs mire várni elkezdtem becsomagolni,szobatársammal, a vadmarhával váltottam még pár szót:
-Aztán nehogy kuplerájt csinálj amíg én távol vagyok.
-Hát úgy ismersz te engem?-kérdezte.
-Ááááá erre remélem nem akarod, hogy válaszoljak,ugye??-mondtam neki viccelődve.
Erre elkezdett nevetni ő is.
-Na csá,akkor nemsokára úgyis visszajössz!-felelte.-Szia.Jó utazást!
-Szia.Köszi.
Elindultam a reptérre,felszálltam és meg se álltunk Los Angeles-ig.

Estére már LA-be voltam Stephanie a repteren várt,üdvözöltem és megöleltem.
-Azt gondoltam,hogy ma nálam a kanapén aludhatnál.Mivel ma megbeszéltem a Twilight rendezőnőjével,Cathrine Hardwicke-kal,hogy holnap elmész a lakására elpróbálni pár jelenetet,hogy lássa még milyen színész vagy!-mesélte nekem a mai nap történéseit.
-Oké,rendben.-mondtam.
Hazamentünk,lepakoltam és lezuhanyoztam,majd el is aludtam.

Reggel mégegyszer átnéztem a jeleneteket el is próbáltam amennyire csak tudtam így egyedül.Majd lezuhanyoztam,hogy azért mégse büdösen menjek már a castingra.Ezután útnak indultam.Lesz, ami lesz.

Gyalog mentem,mivel elég közel volt Cathrine háza.Épp sétáltam átfelé a zebrán,nem nagyon figyeltem mert tanulmányoztam a forgatókönyvet.Egyszer csak egy erős fékcsikorgást hallok, föleszméltem végre,hogy egy kocsi az előbb majdnem elütött.Kiszállt a vezetője egy 50 év körüli pakisztáni pasi lehetett.
-Ne haragudjon nem láttam,hogy át akart menni. Annyira sajnálom, ne haragudjon,kérem,kérem!!!!-elkezdett bocsánatot kérni,sőt még ott térdelt előttem,mikor én is ugyanolyan figyelmetlen voltam mint ő.
-Nem,nem!!! Semmi baj,semmi baj!Álljon fel!Semmi bajom nem esett,Nyugodtan vigye tovább az utasát!-de mire odanéztem már csak egy gyorsan futó fiatal lányt láttam.Vajon mi ilyen sietős neki? A taxisnak megmagyaráztam, hogy sietnem kell, mert el fogok késni,már így is eléggé késésbe voltam.Megértette és beszállt a kocsiba de legalább pénzt hagyott a fuvarért.

Eindultam tovább és nagy nehezen végre megtaláltam Cathrine házát.
Kopogtattam és egy srác nyitott ajtót:
-A castingra jöttem!Itt rendezik?-kérdeztem.
Erre a srác felelte:
-Igen persze.Gyere csak be.-felelte.

Bementünk és láttam,hogy én voltam az utolsó.
"Hát ez nagyon jó"
Ezután a srác átszaladt az egyik szobába és mondta,
"Itt van"
erre felelt egy női hang,
"Rendben akkor kezdhetjük"
majd elindultak visszafelé hozzánk.
"Mekkora ciki!Mindendenki rám várt!"-gondoltam.

Belépett a srác aki az ajtót nyitott és egy nő,majd bemutatkozott:
-Helló,Cathrine Hardwicke vagyok.-mondta.
Tehát akkor ővele beszélt Stephanie.
-Szia,Robert Pattinson vagyok.-feleltem.
-Tudom már csak rád vártunk.-mosolyogtam zavaromba.
Cathrine folytatta:
-Ő pedig-arra a srácra mutatott aki az ajtót nyitotta nekem- Jackson Rathbone.
-Ő pedig-mutatott a 2.sárc felé-Ben Barness.
Majd bemutatott még egy srácot.Mind a 3 srácnak kezet nyújtottam,de előtte Cathrinennek.
-Akkor kezdődhet a casting.-mondta Cathrine.
-Jöjjön az első.-erre rámutatott Benre.-Gyere!
Bementek,majd kb. egy fél óra múlva kijött és elköszönt.Hívta a következőt,így Jackson meg én maradtunk.Elkezdtünk beszélgetni és kiderült nagyon sok közös van bennünk mint pl. a zene.
Kijött Cathrine a 2.sráccal és ő is elment.Majd hívta Jacksont.
"Hát ez is csak az én szerencsém pont én vagyok a legutolsó"
Ekkor amikor már egyedül voltam,kiütött rajtam a pánik,hogy hogy játszam el a szerepet,mert eddig fogalmam se volt.Lehajtott fejjel gondolkoztam és megpróbáltam elűzni a pánikot.Nem is tudom mennyi idő telt el de kijött Jackson meg Cathrine.Jackson elköszönt tőlem, sok sikert kívánt, majd ő is elment.
-Már csak te maradtál.-mondta Cath.
-Persze.Utolsókból lesznek az elsők.!-próbáltam viccelődni,hogy ne lássa mennyire izgulok.De értette a viccet és nevetett.Elindultunk a folyosón a casting helyszínére és a szívem már így is minimum 1000ret vert az izgalomtól.

Cathrine megállt az ajtó előtt ami a szobájába nyílt és elkezdett kotorászni a zsebébe,gondoltam biztos az ajtó kulcsát keresi,erre elővett egy csomag rágót.Egyből az jutott eszembe,hogy biztos büdös lehet a szám,amiért ezt kínálja nekem.
Majd megszólalt:
-Csak elővigyázatosságból.-felete.
Nem értettem,hogy ez hogy érti de elvettem a rágót és bekaptam.Aztán kinyitotta az ajtót és köpni-nyelni nem tudtam.Kristen ott ült az ágyon.Milliószor szebb volt mit a filmjeiben.
Egyszer csak felpattant és odaugrott elém,majd bemutatkozott:
-Szia,Kristen Stewart vagyok.-felém nyújtotta kezét.
Hirtelen csak néztem kifelé magamból mert teljes mértékben zavarba voltam,másodpercekkel később feleszméltem.
-Öööö... Robert Pattinson!-és megráztam a kezét.
"Mily lágy tapintású a bőre"
Cathrine megszólalt:
-Akkor kezdhetjük a castingot,üljetek le az ágyra és elpróbáljuk a csókjelenetet.-mondta.
Micsoda??????!!!!!!!!! Úristen!!Erre nem voltam felkészülve,így is a kegyegőm már majd ki ugrik a helyéről és most meg ez????
















Kristen szemszöge:


Felkeltem nagyon korán ismét,mert indulnom kellett az Adventureland forgatására.Eléggé a forgatás vége felé járunk már,csak pár jelenetem van már hátra amit ma le is fogok forgatni.
Megérkeztem a helyszínre.Ruha,smink,haj és foroghat a kamera.Megcsináltam az első jelenetet Ryan Reynolds-szal,majd odajött hozzám az egyik asszisztens,hogy látogatóm van.Vajon ki lehet az?Egyszer csak egy ismerős hang csendült fel.
-Szia Kristen!-mondta.
-Helló Cathrine! De rég találkoztunk!Hát te meg mit keresel itt?-kérdeztem.
-Azért jöttem,mert tegnap beszéltem az Adventureland rendezőjével meg az ügynököddel, hogy ma fogod felvenni az utolsó jeleneteidet a filmhez.Az ügynököd mondta,hogy még nincs következő projekted amit forgathatnál,ezért rád gondoltam először az új filmemhez.
-Tényleg? Mi a címe?-kérdeztem lelkesedve.
-A Twilight.-felelte.
-Istenkém!!!Komolyan azt fogod megfilmesíteni???!!-majd ki ugrottam a bőrömből örömömbe.Olvastam azt a könyvet és az nagyon jó,annyira örültem, hogy rám gondolt először.
-Elolvastam a könyvet én is,azután megnéztem az "Út a vadonban"-t annál a résznél ahogy ott ültél az ágyon mikor visszautasított a srác,olyan vágyakozva néztél rá.-mosolygott majd folytatta-Nekem ennyi elég volt, hogy te rád osszam Bella szerepét.Elvállalnád?-kérdezte végül.
-Persze!!!!Persze!!!!-egyből rávágtam.A könyv tényleg fantasztikus,akkor a forgatókönyv is csak az lehet.
-Hetek óta tartom a meghallgatásokat a lakásomon és Edward szerepére csak 4 esélyes maradt.Holnap eljönnek a lakásomra.Szeretném ha te is ott részt vennél,felvennénk pár jelenetet a srácokkal és veled közösen,majd döntenénk.-ecsetelte a helyzetet.
-Akkor nem is zavarnálak tovább,folytasd a munkádat így utolsó nap.Holnap találkozunk!-mondta.
Köszi szépen Cathrine,akkor holnap nálad.-elköszöntünk és megöleltük egymást.
Leforgattam az utolsó jelenetemet Ryannel,majd búcsút intettünk egymásnak.

Este bulit tartottak amire én is hivatalos voltam.Olyan 8 körül be is estem,beszélgettünk,táncolgattunk,iszogattunk,majd olyan 1-2 körül hazavitt a taxi,beestem az ágyba ruhástól ahogy voltam.

Másnap reggel felébredtem,észrevettem,hogy a Nap már nagyon magasan járt.
"Nem baj már nem forgatok.Van időm!"
Erre bekattant,hogy Cathrine vár rám.
-Atyaúristen!!El fogok késni!!!-felpattantam.
Amilyen gyorsan csak tudtam,lezuhanyoztam,felöltöztem.Megprbáltam emberi külsőt kicsikarni magmból.
Időközben hívtam egy taxit, ami meg is érkezett.

Beszálltam.
-Jó napot!-mondtam.
-Magának is!-felelte a taxisofőr.
-Hová lesz hölgyem?
Odaadtam neki cetlit amin a cím volt.Tegnap Cathrine adta nekem a forgatókönyvvel együtt.
-Jó lenne ha sietnénk mivel nagyon késésbe vagyok.
-Megértettem.-mondta a pasas és már indultunk is.

Gyorsan hajtott ahpgy kértem tőle.Hozzáláttam és elkezdtem átolvasgatni a forgatókönyvet,hogy azért mégis tudjam Cathrine mit vár mégis tőlem.
Egyszer csak egy erős fékezést éreztem ,mire a fejem előrecsuklott,bevágtam az előttem lévő ülés támlájába.
-Áúúú!!Ez fájt!.-panaszkodtam.
-Nagyon-nagyon sajnálom,nem figyeltem és nem vettem észre,hogy egy srác át akart menni a zebrán.Magának semmi baja nincsen????-aggódás hallatszódott ki a kérdéséből.
-Nem, semmi bajom nincsen.Inkább azt a srácot nézze meg akit majdnem elütött.
A taxis kiszállt.Odafutott a sráchoz,láttam ő neki is bocsánátért esedezett még ott térdel is előtte.
Beszélgetett a fiúval aki olyan a 20-as éveiben járhatott és amennyit láttam belőle egész helyesnek tűnt.Nem bírtam tovább és úgy döntöttem,hogy inkább futva teszem meg a maradék utat,hisz úgy sincs már messzire pár utca csak.Kiraktam a pénzt a taxisnak,kiszálltam a kocsiból és elkezdtem futni.

Pár perccel később meg is érkeztem Cathrine lakására.
Kopogtattam:
-Örülök,hogy megérkeztél.-felelte Cat,miközben nyitotta ki nekem az ajtót.
-Remélem nem késtem el,csak tegnap volt az a buli és......
-Semmi baj.Még várunk 1 srácra,szóval nyugi Kristen!-mondta nevetve én meg majd kidobtam a tüdőmet a sok futástól.
-Óhh....akkor rendben.

Végignéztem és láttam a 3 fő esélyest.Sorba odamentem,köszöntem és bemutatkoztam.Majd Cathrine mondta,hogy menjünk át megbeszélni a hálószobába mégis ő mire gondolt a meghallgatással kapcsolatban.
Bementünk,leültünk.
-Végülis is én arra gondoltam,hogy először a csókjelenetet kellene elpróbálni,mégiscsak,hogy a srác meg közted milyen kémiai vonzalom van.-egy kicsit meglepődtem.
-Benne vagyok.-feleltem.
-Csak legyen olyan srác a 4 közül akivel ez meg lesz.-mosolygott.
-Utána még melyik jelenetre gondoltál,hogy játszuk el?
-Először a csókjelenet azután ha még esélyesnek tartjuk őt,ha meg van a vonzalom,jöhet még 2 jelenet.Mint pl.a biológiatermes jelenet, a 2.meg az amikor Edward először elviszi Bellát arra a csodálatos rétre.
-Oké.Pont ezek szinte a kedvenc részeim.-mondtam. De azért egy kicsit izgultam is Cathrine észre is vette.
-Ne izgulj már annyira Kris!! Minden jól fog sikerülni,bízzunk benne.
-Reméljük.-feleltem felsóhajtva.
Cathrine nekilátott és beállította a kameráját nekem és srácoknak.
"Valahogy ez az ágy,én a sráccal benne csókolózva,Cathrine a rendező és a kamera nem ad vissza egy kicsit ilyen pornográf hatást??"-belegondoltam és elég viccesnek találtam az előbbi gondolatot.
Kopogtattak:
-Tessék!-felelte Cat miközbe a kamerát babrálta.
Belépett Jackson:
-Bocsánat a zavarásért. Megérkezett akit vártunk.
-Oké,köszi.-felelte Hardwicke elvtárs.-Mindjárt megyek és bemutatok neki mindenkit.
Biccentett a fejével Jackson és Cathrine mondta kimegy,bemutatkozik,aztán sorba fognak jönni vele a srácok. Igen-eztem a fejemmel és kimentek.Hallottam ahogy végigmentek a folyosón.
A kíváncsiságom hajtott még ha nem is látom a 4.srácot, legalább halljam a hangját.Lábujjhegyen végigrohantam teljesen a folyosó legvégéig.
Egyszer csak hallottam,hogy végre kellő hangtávolságba vagyok.
-Tudom már csak rád vártunk.-mondta Cathrine.
Bemutatta neki a 3 srácot.
"Istenem szólaljon már meg annyira kíváncsi lennék a hangjára ha már nem láthatom"
Erre Cathrine visszarántott a gondolataimból:
-Akkor kezdődhet a casting.-azt se tudtam,hogy szaladjak vissza a szobába,hogy ne vegyenek észre milyen kíváncsi vagyok.
Ráugrottam az ágyra mintha mi se történt volna.
Másodpercekkel később Cathrine belépett az első esélyessel.
-Kezdhetjük.-mondta Hardwicke.
Leült Ben Barness az ágyra és kezdődött a játék.Jól csókolt,de egyáltalán nem éreztem azt a kémiai vonzalmat amit kerestünk.
Pár perc múlva Cath:
-Ennyi! Nagyon köszönjük majd értesítünk Ben.
-Én is köszönöm.-mondta Ben és ahogy ment kifelé,visszakacsintott rám,elmosolyodtam.
-Na mit gondolsz?.kérdezte Cathrine.
-Nem éreztem semmit.-feleltem neki egy vállrándítással.
-Én se nagyon láttam a kellő vonzalmat köztetek.-eléggé szomorúnak tűnt.-Akkor hívom a következőt.
Kiment a következő srácért addig én megnéztem a videófelvételt amit csinált.
Visszajött Hardwicke a 2.sráccal.Ismét csókjelenet.Vele annyit se éreztem mint az elsőnél,sajnos. Cathrine megint mondta hogy "Ennyi!"
A srác amikor elfordult jeleztem kézzel-lábbal,hogy nem lesz jó a szerepre.
Elköszöntem tőle is.Cathrine kiment a 3.srácért.
Abban reménykedtem,hogy az a gyerek lesz akit még láttam.
Visszajöttek de csalódtam nem ő volt az.
"Ennyit arról,hogy Isten mellettem áll"
Leült velem szembe Jackson Ratbone.
Eddig ő iránta éreztem a legtöbb vonzalmat és még jól is csókolt de ez se volt az igazi.Valamiért mégis inkább barátságot tudnék vele eljátszani.
De majd kiderül.
Cathrine:
-Ennyi! Neked is köszönjük Jackson!Téged is értesíteni fogunk a döntésünkről.
-Én is köszönöm.-mondta Jackó. Ő is elment és kimentek.Már csak az utolsó srác maradt.
"Végre!!Végre!!! Ő JÖN!!!!"
Ekkor hirtelen halk suttogásokat hallottam az ajtó előtt,majd beléptek....

Megláttam a srácot és ennyi elég volt!!
Már csak ránéztem magához vonzott.Felpattantam,hogy közelebbről is szemügyre vegyem.
Fekete haja volt és istenkém.... azok a zöld szemek.......!!!!!!!
Teljesen megbabonázott az egész srác.Bámultam rá majd eszembe jutott...
"Ismerem valahonnan ez biztos!!! De honnan????"
Még mindig őt néztem.
"Be kellene már mutatkoznom akkor legalább a hangját hallhatnám végre"
-Szia,Kristen Stewart vagyok!-erre nyújtottam a kezem. Ő csak bámult rám.
"Istenkém szólaljon már meg!!!Furdall a kíváncsiság!!!!"
Észrevettem valami új dolgot rajta.
"Elpirult????!! Jaj de édes.Vajon miért??
Megszólalt:
-Öööö..... Robert Pattinson.-ez az angol akcentus, ez a hang.....
kellemes, nyugtató,dallamos és még sorolhatnám,hogy mennyire jó.
Megérte várni erre a hangra és erre az arcra.
Akkor vettem észre még mindig a kezét rázom majd elengedtem és mosolyogtam.
Megszólalt Cathrine:
-Akkor kezdődhet a casting,üljetek le az ágyra és elpróbáljuk a csókjelenetet.-mondta.
Leültem az ágyra és vártam.De Robra néztem ő csak ott állt mint egy sóbálvány.
Vajon mi baja lehet???

2 megjegyzés: